Sharing is caring!

Idag kan man med hjälp av funktionen “Emboss” rita något plant och sedan projicera den på en krökt yta. (men observera att detta är bara en plan 2d skiss som går att användas med “emboss”, funktionen i solidworks bland annat så böjs en färdig solid)

Men innan denna funktion fanns i Fusion 360, gjorde jag denna ring på ett sätt att komma runt problemet.

Jag extrudera uppifrån och det blev ganska mycket jobb men resultatet blev bra.

Tycker det blev en rolig ring. Nu på min semester ska jag göra en ny ring eller ringar som jag sedan använder funktionen “emboss”.

Återkommer med en youtube video ifrån detta.

Tycker att göra smycken i 3d-cad är mycket avkopplande.

Har ju köpt formar så man kan gjuta dem sedan i tenn. Återkommer med video på detta också ska bara först skriva ut lämpliga smycken med hjälp av 3d-skrivare. (men denna ringa blir svår att gjuta får göra en enklare design)

Här är Youtube film hur jag gjorde smycket.

Vill du ladda ner ringen och se hur jag gjort kan du göra det här:

https://ekurser.jakobia.se/courses/3d-modeller (ring cityscape)

Här kommer lite renderingar på ringen:

Ringen finns att köpa från Shapeways här: https://jakobsmycken.se/product/skyline-ring-us-size-5/

/Jakob

Categories: BlogCAD

Jakob Andersson

Hej mitt namn är Jakob och är 41 år gammal. Jag gillar att skapa saker i CAD. Använder mest FreeCAD och Fusion 360, men har testat de flesta CAD-program. Jag programmerar också i c#, python och Java. Skapar även appar i Android. Tycker även om fraktaler och att fotografera. Långa promenader i naturen är också skönt.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.