Sharing is caring!

Introduktion

Följande kurs finns på svenska och är kostnadsfri och man lär sig detta på Udemy.com. Kursen är tänkt för nybörjare och går igenom lite av Fusion 360 olika work spaces. Detta är en grundkurs i 3d-CAD och man använder verktyget Autodesk Fusion 360. Fusion 360 är ett avancerat CAD-program som är kostnadsfritt.

Kursens Innehåll

Kursen börjar med grundläggande kunskaper i Autodesk Fusion 360. Ett CAD-program som har avancerade funktioner men som finns möjlighet att använda kostnadsfritt. Sedan i nästa steg lär man sig om skisser. Man har lite övningar med lösningar som man får prova själv. Efter skisser får man lära sig grunderna i solidmodelering men lite olika övningar. Nästa avsnitt är skulptering och den är ganska grundläggande och lite för lite i min smak.

Efter Skulptering går man igenom grunderna i montering (assembly). Väldigt grundläggande men intressant att lära sig om “Joints”. Fusion har ett annat system jämfört med t.ex SolidWorks där man använder mates. Finns fördelar och nackdelar med Fusions eget system. Själv tycker jag att det kan bli lite smått och svårt att välja rätt joints när man har en komplicerad modell.

Nästa steg blir snabbt lite om rendering, animation, ytmodellering, ritningar och simulering. Inte så mycket i varje avsnitt men grundläggande kunskaper.

Vad tycker jag om kursen

Kortfattat tycker jag att Fusion 360 är ett roligt verktyg och finns väldigt mycket och omfattande att göra för ett kostnadsfritt verktyg. Kursen tar upp lite om mycket vilket är bra i en grundkurs. Kanske en aning lite övningar i vissa avsnitt men tror att kursen kommer att växa och tycker att det är en bra introduktion i ett avancerat cad-verktyg. Roligt att ha tillgång till ett verktyg som är kraftfullt och slippa strula med licenser.

 

Autodesk Fusion 360 Grund

Gratis
8.8

Pris

10.0/10

Utvecklande

9.5/10

Nyhet

8.5/10

Svårighetsgrad

7.5/10

Omfattning

8.5/10

Pros

  • Pris
  • Utvecklande

Cons

  • Svårighetsgrad
Categories: Blog

Jakob Andersson

Hej mitt namn är Jakob och är 41 år gammal. Jag gillar att skapa saker i CAD. Använder mest FreeCAD och Fusion 360, men har testat de flesta CAD-program. Jag programmerar också i c#, python och Java. Skapar även appar i Android. Tycker även om fraktaler och att fotografera. Långa promenader i naturen är också skönt.

2 Comments

Jens · July 30, 2020 at 4:17 pm

Du får nog uppdatera informationen här, kursen är inte längre gratis.

Jakob Andersson · July 30, 2020 at 5:13 pm

Du hittar den gratis här: https://jakobutbildning.thinkific.com/
Udemy får bara ha gratiskurser som är högst 30 min långa.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.