Sharing is caring!

Idag undersöker vi spänningskoncentration med hjälp av FEM. Vi använder det kostnadsfria verktyget Ansys 19.2. Vi tar ett exempel ifrån vår hållfasthetslära-bok och ser om det funkar bra för FEM.

Var lite ovan idag med att använda Ansys har haft en ganska lång paus. Men när vi fått ordning på våra saker ser vi som tur är att det fungerade alldeles utmärkt. Roligt när det blir bra värden och då kan vi säga att vår FEM-modell jämfört med vårt analytiska värde stämde bra.

Dagens övning ser du på Youtube här:

 

/Jakob


Jakob Andersson

Hej mitt namn är Jakob och är 41 år gammal. Jag gillar att skapa saker i CAD. Använder mest FreeCAD och Fusion 360, men har testat de flesta CAD-program. Jag programmerar också i c#, python och Java. Skapar även appar i Android. Tycker även om fraktaler och att fotografera. Långa promenader i naturen är också skönt.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.