Sharing is caring!

Att skapa och designa i en digital miljö har blivit en grundläggande färdighet i många professionella fält. Med hjälp av Computer-Aided Design (CAD) kan individer transformera idéer till detaljerade och exakta visuella presentationer. För de som är ivriga att ta steget in i CAD-världen utan en kostnadsbarriär, erbjuder online-lärandet en fristad. Här presenterar vi några plattformar där du kan ta gratis CAD-kurser och kickstarta din designkarriär.

Khan Academy

Khan Academy är känt för sitt engagemang att erbjuda gratis utbildning till alla, överallt. Med sina interaktiva lektioner och övningar kan du få en solid förståelse för grundläggande CAD-koncept.

Autodesk’s egna lärresurser

Som en ledande aktör inom CAD-sektorn, erbjuder Autodesk en uppsjö av läromedel för alla nivåer. Deras självstudieguider och handledningar är speciellt utformade för att hjälpa dig utvecklas från en nybörjare till en erfaren användare på en kostnadseffektiv väg.

YouTube – En ocean av kunskap

YouTube är en plattform där kunskap delas frikostigt. Sök på CAD-tutorials och du kommer att bli överraskad över den mängd kvalitativt innehåll som finns tillgängligt. Kanaler som ”CAD Tutor” och ”LearnCADFast” är utmärkta resurser för att börja din lärresa.

MOOCs (Massive Open Online Courses)

MOOC-plattformar som Coursera och edX erbjuder gratis CAD-kurser från några av de mest prestigefyllda institutionerna världen över. Även om certifikatet kan kosta extra, är själva inlärningsmaterial oftast kostnadsfritt.

Online-forum och gemenskaper

Webbforum som Stack Overflow och dedikerade CAD-gemenskaper är fantastiska platser för att knyta kontakter, få råd och lösa problem tillsammans med likasinnade individer.

Öppen Källkods Programvara och Tutorials

Förutom gratis kurser, finns det också öppen källkods CAD-programvara som FreeCAD och LibreCAD som kan vara utmärkta verktyg för att lära sig CAD. Kombinera dessa programvaror med gratis online-tutorials och du har en vinnande kombination för att effektivt och kostnadsfritt lära dig CAD.

Genom att ta tillvara på dessa gratis e-lärande-resurser, är din resa mot att bli en skicklig CAD-designer nu mer tillgänglig än någonsin. Det är dags att utnyttja de digitala resurser som omger oss och skapa den framtid vi önskar.


Jakob Andersson

Hej mitt namn är Jakob och är 41 år gammal. Jag gillar att skapa saker i CAD. Använder mest FreeCAD och Fusion 360, men har testat de flesta CAD-program. Jag programmerar också i c#, python och Java. Skapar även appar i Android. Tycker även om fraktaler och att fotografera. Långa promenader i naturen är också skönt.

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.